dissabte, 7 d’agost del 2010

Dibuixos animats

Ens hem llevat d hora però no massa, faig una rentadora per estendre-la a fora ja que es preveu bonança, a les 10 faig una classe, després potser ens escaparem a una platgeta veïna i a la tarda encara no ho sé. Ara puc escriure mentre el Marçal està embadalit amb la vaca Connie, una vaca simpàtica, bona mossa i solidària; són uns dibuixos, segons el meu parer, excel.lents tant pel guió, per l´estètica com pel tractament de la llengua. Vam decidir que per ara tots els dibuixos animats millor que els veiés en català per fer-se més seva aquesta llengua; que a més de ser la de la seva mare també sigui la dels amiguets divertits de les pel.lícules (i també, és clar, la de l avi, la dels amics de Catalunya...)

7 comentaris:

Assumpta ha dit...

Sembla una vaca ben simpàtica ;-))

No la coneixia i l'he buscat jeje

http://marife.files.wordpress.com/2007/10/vaca.jpg

Ferran Porta ha dit...

Assumpta, merci pel link (em vaig quedar a l'època de Tom & Jerry ;)

Una curiositat: té accent anglès, en Marçal, quan parla català? O català quan parla anglès? (això segon no ho crec...)

montserratqp ha dit...

Ferran!!! pobrinyu, si a hores d ara només pronuncia alguns mots, per no dir poquíssimes paraules.Encara no ens podem pronunciar al respecte. Jo, la veritat és que mé l imagino parlant català i m´impacte pensar que també ho farà en anglès. El català suposo que serà amb accent del Baix Llobregat i l´anglès, barreja de british i de West Cork.

Assumpta ha dit...

FERRAN... de res!! :-) És simpàtica la vaqueta :-))

No crec que en Marçal parli català amb accent anglès, home! jajaja ell parlarà català amb el mateix accent que la seva mare :-)

Uns coneguts meus, alemanya ella i anglès ell... viuen aquí a Reus, els fills parlen alemany amb accent alemany amb la mare, anglès amb accent anglès amb el pare i un magnífic català amb cert accent de Reus amb els amics i entre ells dos... Quan els idiomes s'aprenen de petit, s'aprenen bé :-))

sànset i utnoa ha dit...

A mi em sembla una molt bona idea. Segur que ell, d'aquí uns quants anys, us agrairà que hagueu tingut iniciatives com aquesta.

*Sànset*

Ferran Porta ha dit...

Ens en faràs un post, Montserrat, quan en Marçal sigui una mica més grandet? Sobre les seves habilitats lingüístiques, vull dir.

Pel que he vist en el cas d'amics amb parelles d'altres llocs, els nens ho barregen tot, durant un temps: català i alemany, francès i català... però lluny de ser un perjudici, el cert és que acaben parlant totes dues llengües (segons el cas, també el castellà) perfectament.

Afotunats Marçals del món!

montserratqp ha dit...

Ferran, ho faré , ho faré...aquests temes d´aprenentatge de les llengües m´interessen i m´impressionen...i si a més el protagonista és un cigronet que t´estimes molt...i tant que són molt afortunats!