divendres, 5 de setembre del 2008

Cantar (II)

Continuo cantant, malgrat els comentaris dels estimats lectors. No sé si amb el que ara escriuré amansaré les feres o encara esveraré més el galliner però és el que hi ha. El meu repertori de cançons es pot dividir en 4 grans grups: les típiques de les corals infantils i trobades de Montserrat (aniré cantant a la prada, dins la fosca, plim-plim-plim salta l´esquirol); les de campaments i colònies de la meva època (jo tinc una vaca flaca, bona nit bons germans; les de cantautors (si per les aigües, gracias a la vida, quant tu te´n vas) i les del sac general (les que comentava en el post passat). I per ara això és el que aquest nen escolta; i encara més ja que m´he d´inventar part de les lletres i de tant en tant part de la melodia. Tot esperant rebre el CD que tan gentilment esteu preparant, dir-vos que el seu trosset preferit és la tornada de qualsevol nit pot sortir el sol. I jo encara m´ho crec.

4 comentaris:

xavierci ha dit...

Marçal, el temps ens dirà i sobretot el que tu cantis, quin és l'efecte de tot el que ta mare, amb tant bona voluntat està fent... Des d'aquí voldríem que a més de cantar-te et llegís aquests posts que van adreçats a tu. Per aprendre una llengua, el seu ritme, to, modulació, etc, és important a més de sentir-la cantar, sentir-la parlar i de moment, a menys que estigui parlant per l'skype amb algun de nosaltres, l'únic que pot fer és monòlegs amb tu, doncs que els faci... Un petonàs del teu padrinàs

pedagogia i interiotitat ha dit...

Haurem de preparar un cançoner!. En lloc de traduir de l'anglès al català (com feia Falsterbo, Ara va de bo,...els anys 70)ara ho haurem de fer del català a l'anglès. Per exemple: dins la fosc tot d'una/ sobre el tronc d'un vell pi/ s'enfilava la lluna/ com el punt d'una i/ podria ser:
in the darkness night/ on the stem of a pine/ the moon grows up fine/ as the spot of an i.... Després "l'olaraaiia/olaraio... això no té traducció, i tornem a caomençar

David ha dit...

Hola Marçal,
paciència, la mare no la tries, et toca! i a tu t'ha sortit cantaire de la seba-kumbaià.
Recorda-li que et posi la de l'Albert Pla "abans d'anar a dormir s'ha de fer un pipííííííí", li vaig enviar per correu i és fantàstica.
Petonarros a cabassos!

montserratqp ha dit...

david, per ara el marçal fa el pipí a totes hores i no només abans d´anar a dormir....i no tinc la cançoneta perquè en l´email on me la vas enviar em deia qe no podia obrir el document per possible "infeccions". haurem d´esperar que vinguis perquè el nen la pugui sentir en directe. ves, ves assajant!!!!